Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 25 November 2006

"kambing, udang dan keju.."

satu hati yang sibuk...sibuk makan...hahahaaa...pagi2 lagi aku dah diajak bersarapan bersama keluarga...makan nasi dagang dekat lembah keramat..aku terkejut tgk makcik yang dari kecik masa aku duk lembah dulu sampai skarang makcik tu jgk la yang berniaga..aku tau la tu family bisnes dier..tapi aku terkejut sbb dier yang buat kerja..aku rasa makcik ni jenis yg tak bley considerate laa..padahal pekerja indon dier ada laa 2-3 orang..tapi bab2 amik lauk suma dier yg handle..pokoknya pekerja dier wt kerja2 ringan jer...anak dier dr dulu wt keje yang sama jugak..buat roti boom..time nak blk kami anak beranak melintas jln..skali ada kreta myv hijau lalu...aku tgk la saper yg honk..skali mamak sulaiman laa...igt jgk dier kt family aku..hah mane taknye dah umah aku betul2 dpn kedai dier..ari2 aku abiskan duit kat kedai dier..kira keluarga aku nih byk tabur jasa kat kedai mamak tuh..
dipendekkan cherita...lps tuh kami blk rumah...ayahanda ajak aku anta dier ke hospital..nak jmpa doktor katanya..so aku pn hantarkan...blk aku g amik adik aku plak...g anta ke tuisyen...pastu cuci kereta..lps tuh bru la g umah ikin dengan sak..mkn mmg best..kambing ,udang,sausage..dan mcm2 lagi...brapa round aku mkn pn aku dah tak igt..yg penting asikkk....heee...
lps g umah ikin igt dah plan nak g potong rmbut dkt miko tapiii..tak jadi...ala bab tuh mls aku nak cite..nnt ari selasa baru aku crita ok..td aku g mkn kt tupai2...ini bkn mkn kt atas pokok bersama tupai2...tapi restoran g diberi nama tupai2..udang lagi...buttered prawn plak tu...aduh asikkk banget...ari ni aku mkn sume sedap2...hmmm....skarang mata pon da ngntuk sbb byk sgt mkn..esok tatau lagi ape plan...rasa mcm....tahla...tak plan lg...tggu la sblm tdo aku pk...bergerak dulu...adioss...

1 comment:

Anonymous said...

wahh best2 pegi rumah ikin td. makan best. haha. nnt kalau member2 kau ade ajak makan2 lg jgn lupe kan aku ok. haha. wah pegi tupai2 tak ajak.