Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 24 November 2006

'pe cite bwk kreta lembab duk lane kanan??'

musim peperiksaan dah berakhir...dan berakhirlah penderitaan aku slama 3 mggu lebih ni...baru smpai kl dah lagi satu result kluar...hahaha...mmg pensyarah2 utm ni cargasss bab2 menanda kertas xm...siut btul..kalau nak diikutkan,masa test mmg lambat btul nak return paper...tapi ntah knapa bila final paper masing2 seakan2 berlumba2 nak kluarkan senarai tampal...nak jadi pensyarah terbaik ke ape..ahh biarkanlah mereka dgn agenda masing2..yang penting sem ni dah sampai ke penghujung...huhu...aku nak bersuka ria sepanjang cuti ni...niat nak cari duit tu mmg ada tapii....tgk la kalau2 ada masa terluang..mmg best keja dkt petrosains...tapi itu dulu masa kawan2 sebatch aku masih ramai...tapi skarang makin ramai plak yg da tak ada...yg tinggal hanya sukarelawan2 yg setia cm amat,azahari,aboy dan sapa2 tah lagi tak termasuk yg dpt offer naik pngkt...jgn main2..keje volunteer pn ada naik pgkt jgk...tapi tuh kene la pndai main peranan kalo nak dpt..kalau setakat aku yg kecil ni...orang lalu sblh pn tak perasan..aku bosan nak kerja dkt center...mlss nak layan kerenah visitor..yg ok tu ok laa...aku jd mlss bile ada visitor yg beriya nak tahu ape yg exhibit tuh terangkan...baca la sendiri...tak reti membaca ker... yg tahu asik tanya "ni aper??"..hek ele...buhsan btul...lagi2 bila aku disuruh pulak terangkan ttg fakta sains di sebalik permainan yg ada...aku ni engineer..bknnya sainstis..nak terangkn bab batu bata,kayu ker, aku terer laa beb..
huh...hari tuh kata nak ke korea...tapi skarang bayang-bayang korea pn dah tak ada...yang masih ada hanya huruf K..Kota kinabalu...haha...hancur harapan aku nak pergi ke negeri orang...last2 melancong di negeri sendiri jugak...ayah hilang pasport..so tak dpt nak pergi oversea...anta aku ngan adik2 je g bercuti apa salahnya??dia dah suma negara sampai...aku ni setkat bebrapa jer...mama plak nak amik pingat...kalo skali ngan ct ritu tak apa jgk...boleh aku hntar skali..tapi mak aku awal2 dah tau...aku bkn nak hntr die tp nak tgk ct..hahaha...nak g kenduri abg sak pon dah tak boleh...nak g rock the world pun tak tahu la boleh ke tak...dengan sedara aku nak kawen lagi...aduhh...byk btul program rosak...tapi planning nak g kuantan mggu dpn ni still on lagi...hrp2 jd la..bley wt bbq ke ape ke..br la lyn..sapa nak ikut?ayuh..!

1 comment:

Anonymous said...

hah. nak wat bbq kat mane pulak nih. tak cite pon. haha.