Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 23 March 2008

mak andir..

' dah beli tiket ke?' sak bertanya..aku bukan tak nak beli tiket awal..tapi itu hari aku balik rumah bawak kereta jadi tak sempatlah nak pergi sri putri beli tiket dulu..aku terus cabut je memandangkan hari pun tengah hujan..lepas tu taknak naik bas cap lain pulak..yang aku bekenan cap Maraliner je..seat pon sedap, service pun ok dan yang paling penting tak mencekik darah..

'beli je lah tiket kat petronas tu..kan senang..' sak berkata lagi..
tapi aku still dengan pendirian aku tu..ala redah jela nanti..pergi puduraya terus beli tiket..aku tak cakap pun yang member aku ada nak balik naik kereta ari ni..aku malas nak balik awal-awal..lagipun mak aku baru balik dr mekah..nak la lepak lama sikit..tapi bila dia tau, lagi la dia bising sebab aku tak nak tumpang member aku..huhu..

sampai aje puduraya aku terus menuju ke kaunter maraliner..'bang, jb ada tak?'..'habis la dik..'... 'alamak..habis la aku kena marah dengan syakir ni jap lagi'..kataku dalam hati..bila aku pusing belakang je,dia dah buat muka tak boleh bla..ni yang malas ni..pergi tanya konsortium pulak..'jb ada?'..'ada rm40,bas tambahan..'..peh! wak lu nak cas sampai 40..bas tambahan pulak tuh..memang kerja nak buat duit je konsortium nih..jangan harap aku nak amik..rela aku tak pergi kelas prof. english aku yang garang nak mati tuh esok drp bayar 40 hengget dekat cina nih..kena marah pun takpe la..

terpaksa la aku balik esok..balik tuh jangan cakap laa..habis aku kena bebel dengan ncik syakir..(pandai jugak membebel yer..)..'tula len kali jangan degil orang cakap..orang cakap tuh dengar laa..mak andir..'blablablaa..... yer yer...

terpaksa la belanja minum dekat oldtown nak sejukkan hati si buah hatiku ini..haus sangat sebab banyak membebel..hehe..

anywayss..tadi my mom,sisters and brother baru balik dari mekah..and ayah buat la makan-makan sikit..

farah, aqil and fatin



seronok ye wildan daddy dah balik..

2 comments:

mohdraimirazak said...

xpecaye la pulak aku cik syakir reti marah2..hhaha!

kemek said...

hehe..kalau marah dia biase diam je..tp kali ni plak dia membebel..huhu