Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 14 September 2008

Your opinion

Betul ke kalau saya katakan yang barang yang mahal sikit will give you better quality?

I know there's like zillions of brands and choices out there, but which one would you choose? For me, I'm willing to pay a bit more if the material, design and quality is satisfying. Saya pentingkan kualiti, bukannya kuantiti. Saya rela pakai satu handbag bertahun-tahun selagi saya tak mampu untuk beli yang betul-betul saya mampu dan berkenan. I'm still a student, of course la tak mampu lagi nak beli yang mahal-mahal. But the weird thing is, I sort of have a high taste..sikitttt la,tak banyak pun. Tatau la kenapa, mata tu asyik berkenan dekat yang mahal je..heshhh..bahaya betul..so untuk nak dapatkan apa yang saya nak, terpaksa la kumpul duit sendiri. At least, bila kita dapat benda tu, we really appreciate it.

What about you guys? What type of person are you? The quantity or the quality type? Or so-so? I want to hear your opinion. Be it on clothes, shoes, handbags etc..

6 comments:

eleenahamdan said...

bagi aku, kalo cam handbag ngan shoes, aku pentingkan kualiti. so i'll by yg mahal skit lah coz boleh tahan lame.

baju2 lak, errmmm.. aku pentingkan kualiti gak but some of the cheap stuff if you know how to handle/care it, can last long gak lah. so in terms of nak beli baju, aku tak kesah even if nak beli kat flea market pun janji sedap pakai dan cun melecun. hhehee. ;)

juelee said...

bagi aku quality tuh penting.. kalau qualiti okay mahal skek pun xpe..

hehe yang penting ikot kemampuan jugak la kan.. Hehe kekadang clothes kat flea market tuh murah dan quality jugak sumtimes..

Bijak belanja ye kemek!

Hunny MJ said...

i'd choose QUALITY...!!
masalahnye...
"kasi yilek"...
huhuhu...
:P

sak~ said...

tak tgk iklan umi aida ke

katak_78 said...

for me..quality and quantity!!!
Quality if i want to use yg tu jer tak nak tukar2 like lappy,camera(gadgets)
Quantity-bags,shoes..coz i am a person that everyday has to change those things..so takkan nak beli RM300 over kan...depends la..kalo tgh rezki byk..kita beli yg berkualiti...thats my opi...

çiçekçi said...

tak tgk iklan umi aida ke