Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 14 February 2009

Tentang Hospital.

My cousin is now in coma at Hospital Serdang and he's been like that for the past 2 days. Suffers from denggi berdarah. The evil has come to his lung. And his temperature last time was 41. That was high! Dia meracau-racau sebab demam panas sangat. The doctor was worried that it may be affecting his brain. Poor Faris..

Hmm thing is, there's something about me and hospital. Semacam ada ketakserasian. Aku tak selesa berada dalam hospital. Kalau pergi, aku akan rasa nak cepat pulang. Sebab tu, sampai sekarang aku tak pergi lagi melawat Faris. Bukan aku taknak, cuma aku ada masalah dengan hospital. Don't know when the feelings will gone...

*edited*

Semalam aku berjaya membawa diri aku ke hospital bersama adik-adik aku. Fuhh lega rasanya. Just ingat, melawat orang yang sakit ni dapat pahala dan menginsafkan diri kita, betul tak syakir? Hmm..Sampai dekat sana, dah ada dalam 15 orang yang menunggu giliran melawat Faris. Tapi kelebihan diberi pada saudara-mara. Pakcik dan makcik aku pun ramai semalam. Makin lama, makin ramai kawan-kawan Faris datang hendak melawat. Faris ni student architecture dekat UIA. Menjelang petang je, aku rasa adalah 40-50 orang jugak beratur luar ICU tu. Ramai betul orang yang concernkan dia. Tapi adik aku kata taklah seramai hari sebelumnya. Hari sebelum tu dalam 400-500 orang yang datang, dari pagi sampai malam. Sampai tengah malam pun isteri Syed Ahmad Albar datang lagi. Bak kata mama, orang politik ni mana tau tidur. Dalam pada tu, ramai jugak orang lain yang datang. Syahrizat, Syed Ahmad Albar, Zahid Hamidi antaranya. Pakcik saya ni Setiausaha politik Menteri Dalam negeri, sebab tu lah ramai orang atasan yang datang.

Hmm khabarnya Faris sakit bukanlah disebabkan oleh denggi sangat. Denggi memang ada, tapi punca utamanya ialah kuman dari tikus. I'm not really sure what that means. Penyakit bawaan tikus rasanya. Dia mandi sungai dekat Ulu Yam 3 kali hari tu. Aku taktau la the whole story, just nak remind korang, jangan suka sangat mandi sungai lepas ni okay.

6 comments:

katak_78 said...

Katak_ayu just discharged from that '5 star' hotel....hahaha..it was a nitemare kemek but once we had the illness that x cure..we had to face it..5 days there mmg satu yg amat menyeksakan....

sak said...

heh macam2 la dia nih

BOOTE said...

haha. aku pun tak serasi dengan hospital.

Miss Kemek said...

see, ada jgk orang yg sama macam saya. Tak ngam dgn hospital.

ilicious said...

ramai org ade phobia dgn spital ni.. mcm i ni pun slalu menggeletar kpala lutut tiap kali masuk spital

peri kesepian said...

terbaru....
smm dato ali rustam datang kul 1 pagi...
asl la org politik x tau nk tdo ek??