Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 11 April 2009

New job.

Hye guys. As you know, this week is the first week aku start kerja. Alhamdulillah everything are okay. The staffs were very friendly, I almost felt like I've work there for a along time. So I felt so excited to go to work everyday ( at least for now la HAHA). My boss pun okay sangat walaupun dia adalah seorang cina. He's like a bapak-bapak to me. Apa-apa yang tak faham semua dia akan ajar. Macam cikgu pun ada. From scratch. I'm so lucky to have a boss like that. Tak kedekut ilmu. He won't let us do our job alone without discussing with him. But tha's my boss. My BIG boss, I tak berani. Garang OK. Dahlah bilik dia depan meja aku je. Erkk. Seram. Unfortunately engineer dekat situ tak diberi PC (maybe takut kami main internet je kut). Tapi memang tak ada masa nak berinternet pun. There's tonnes of work to be done. Luckily we have our own draughtperson. Tak payah susah-susah buat autoCad. Hehe. Aku yang baru masuk ni pun dah banyak kerja nak kena buat. Walaupun hari tu aku ada cakap aku seram sikit masuk consultant ni sebab tak reti nak buat design, but surprisingly sekarang I kinda love what I'm doing (at least for now juga HAHA). Apa-apa pun, I have to think positive, kan? Kena marah pun kena think positive juga.

Okaylah, it's the weekend so I have to splurge myself. Shopping jom! Haha. Belum dapat 1st payment dah nak membuang duit. Enjoy your weekend girls~!

4 comments:

sak said...

yela tu

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

huuu...
selamat datang ke dunia pekerjaan..
(ceh skema..)
huhu...

karen.yaacob said...

good for u dear.. ALL THE BEST OK ;)

Miss Kemek said...

thanks girlss! =D