Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 25 September 2011

How to Clean Your Handbag.


Since I started working, I never bought any black or dark color handbag. Macam lah banyak sangat handbag kan. Handbag saya ada 3 je sebenarnya. Kalau beli handbag mesti mata ni berkenan pada warna - warna terang atau pun earth tone like white (my favourite color at the moment) and brown/gold. I know I have to have a black handbag for work sebab hitam tu kan menampakkan formaliti but black is just too black, dark and boring! 

Saya adalah pemakai handbag yang ganas. Masa handbag tengah baru, iyelah bersungguh jaga taknak letak temat kotor, taknak kena air tapi lama-lama belasah je letak mana-mana pun and as a result, comot sana sini, hitam and kepam. Tak cantik dah!


These are my handbag collection. Ada 3 je pun but I love them all :)



Nampak tak kesan hitam tu? Sangat kepam rupanya!



The bottom part lagi teruk




Ini baru je terjadi few days ago masa pergi openhouse :( So sloppy of me..



I only own this bag for few months but the handle dah hitam. Maybe it's my hand yang berdaki? 



Masa nak dekat raya hari tu, I saw a deal on Milkadeal for bag cleaning at Atelier. I told my husband about it. The deal was only RM 70 instead of RM 180 per bag. That is so supercheap! Tapi bila fikir balik, masa tu tengah nak raya and banyak duit nak pakai, tak jadi saya nak beli. Some more, I read the T&C mentioned that it's only for bag sized A4. For size bigger than that, you have to add RM 50. So the total would be RM 120. Hmm not so cheap anymore :(.

Last few days my sister told me yang dekat Sri Gombak ada kedai yang boleh cuci handbag. I browsed thru their Facebook and tengok the before-and-after pictures. I was impressed. Terus petang tu juga kami ke kedai tu hantar handbag kami. My sister pun hantar cuci beg Nine West yang dibeli di Dubai dulu. The price is quite cheap and afordable compared to Atelier which starts from RM 40! :) So tak adalah saya nak berfikir dua kali sangat untuk hantar handbag-handbag saya tu.

Bila dah balik dari kedai tu baru  saya perasan yang Milkadeal ada buat deal for Spinn Laundrette handbag cleaning for RM58 per bag. Tak apa lah, disebabkan kedai tu jauh nun di Subang Jaya, so tak ada lah saya menyesal sangat. But sorry guys, the deal is already off. Korang bolehla pergi mana-mana cawangan Spinn Laundrette dekat sini untuk hantar handbag korang or check out their website and facebook for more info.





I can't wait to see how my handbag looks like after they have been cleaned!;)

2 comments:

Anonymous said...

Sorry..nak tanye..kedai cuci handbag kat sri gombak tu name ape erk?sri gombak kat area mane erk?how,s the results?ok x?

kb8282 enterprise online store said...

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

layari blog kami di ONLINE STORE
atau PHOTO PRODUK